Ingrediente necesare:
500 g creveți decojiți
3 căței de usturoi (tocați mărunt)
2 linguri de unt
1 lingură de ulei de măsline
½ linguriță de ardei roșu
Sare și piper după gust
Suc de ½ lămâie
1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
Metodă de preparare:
Într-o tigaie antiaderentă încinsă, puneți uleiul de măsline și untul.
Adăugați usturoiul și sotați-l timp de 30 de secunde, până când începe să se parfumeze.
Puneți creveții în tigaie, condimentați cu sare, piper negru și boia de ardei.
Gătiți creveții timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până când devin roz și opaci.
Stropiți cu suc de lămâie și presărați cu pătrunjel.
Se servesc imediat – merg de minune cu orez, paste sau o salată proaspătă.
Sfat: Dacă doriți un gust picant, adăugați un praf de ardei iute sau câteva picături de sos chili.

